5.10.2005

Bolonya

"El comunisme polític feia el que feia el cristianisme, pensar per tu." Frase del poeta Jesús Lizano, que aboga per pensar per un mateix.
Us pregunteu qué té a veure amb bolonya? Doncs jo ho veig clar, encara que la seva frase faci mal. L'he llegit al diari aquest matí i crec que reflexa el problema de fons del Procés de Bolonya. El més greu no és que treguin carreres en un atemptat claríssim contra la riquesa lingüística o cultural, que ens releguin als de lletres reduïnt carreres, que facin una ordenació orientada als post-graus. El pitjor, el que farà un veritable mal a l'esperit de la universitat lliure (i no estic dient que les coses anteriors siguin una broma) és la privatització a la que ens porten, l'orientació cap al sistema d'educació americà: la ingerència de les empreses privades acabarà amb nosaltres, i mentre els altres efectes putejaven però no ens farien callar, la privatització farà que perdem l'objectivitat, la capacitat de lluita, deixarem de ser un element crític en la societat. I si s'acaba això, pregunto, per a què ens volen? És clar que és potser és el mateix principi pel que eliminen la filosofia als Batxillerats de lletres...a qui li interessen treballadors capaços de donar argumentacions?
A la web d'humanitats rebreu informació al respecte. I si no esteu convençuts, passeu-vos pel de Blanquita, que té un post prepara't al respecte.

1 comment:

hatsue-san said...

no, no crec que calgui. Esl fets parlen per si mateixos.